Hoppa över navigering

Ingela Dahlberg: Skapar win-win-lösningar för en starkare välfärd

Medarbetarberättelser | 27.01.2021

Möjligheten att göra skillnad för både patienterna och för omsorgspersonalens arbetsmiljö, i kombination med trevliga kollegor och företagets internationella profil. Allt detta bidrog till att civilekonomen Ingela Dahlberg tackade ja till jobbet som regional försäljningschef hos Evondos. Dags för en närmare presentation!

Ingela, berätta lite om vem du är och din roll på Evondos. 

– Ja, jag heter Ingela Dahlberg och är Evondos regionala försäljningschef i södra Sverige. Min roll är att bygga relationer med politiker, nämnder, förvaltningsledningar och hela vägen fram till omsorgsverksamhetens operativa användare. Ambitionen är att alla Sveriges kommuner ska ha möjlighet att dra fördel av denna fantastiska läkemedelstjänst. Tillsammans med den slutliga kunden skapar jag sedan avtal för långsiktiga och goda relationer i hela organisationsflödet.

Hur hamnade du här hos oss? 

– I en av mina tidigare tjänster ansvarade jag för affärsförhållanden med kommuner och jag sysslade också ledningsfrågor och arbetsmiljö i olika omsorgsverksamheter. Jag blev kontaktade av en rekryterare som informerade mig om tjänsten och min första känsla var att den var som gjord för mig – ”detta jobb ska jag ha”.

– Allt var bra: ett uppstartsföretag som ska bygga upp marknaden i Sverige, en produkt och tjänst med enbart fördelar, en intressant organisation som redan har etablerats i Finland och Norge och med internationella ambitioner. Och härliga medarbetare förstås! Det som inspirerade mig mest var möjligheten att göra betydande skillnad för kunden och kundens kund, det vill säga brukaren eller patienten. 

– I grunden är jag en civilekonom med inriktning på organisation, ledning och marknadsföring. Jag är alltså en generalist med erfarenhet från både större världsomspännande företag och mindre bolag i diverse olika branscher, däribland medicinteknik.

Berätta mer om vad du gillar med tjänsten som ni erbjuder?

– Evondos tjänst med läkemedelsroboten och dess support ligger absolut rätt i tiden. Med de utmaningar som vi har med en ökande andel äldre i befolkningen och bristande personalresurser i vården, behövs det nya verktyg.

– Allt fler vårdtagare kommer att behöva stöd och de allra flesta vill bo och leva så som de gjort tidigare, i sina hem. Evondos lösning möter patientens önskan om självständighet, men bidrar också till stärkt hälsa genom ökad säkerhet i medicinhanteringen. Därigenom minskar även sjuksköterskornas arbetsbelastning, vilket banar vägen för ett mer hållbart läge. Det är oerhört tillfredställande att få jobba för en sådan win-win-situation!

Vad tycker du bäst om med ditt arbete? 

– En av de roligaste delarna i arbetet är kundkontakten och att vara del av ett förändringsarbete. Vi är lite av pionjärer inom vår genre och har fått leda arbetet på marknaden vilket är ofantligt roligt. 

– Att bygga och skapa förståelsen för nya innovationer som kan bidra till en stark och positiv utveckling, ger energi i överflöd, trots att det ibland innebär mycket arbete.

– Att ha en stor variation av olika sorters möten är stimulerande och lärande. Jag har ju förmånen att prata med allt från politiker till undersköterskor. Jag gillar att leda och planera de olika flödena och bidra till ett givande kunskapsutbyte. Och jag tycker om att vara del av marknadsutvecklingen.

Vad skulle du vilja hälsa till våra kunder?

– Ni är framtiden och vi hjälper er gärna att forma resan mot en starkare välfärd. Tillsammans gör vi skillnad!
 

Dela artikeln