Hoppa över navigering

Staffan Håkansson: Försäljare för samhällsnytta

Medarbetarberättelser | 31.05.2021

Han är ekonom med marknadsföring som specialområde och lång erfarenhet av att förse sjukvården med material och produkter. Staffan Håkansson sökte sig till Evondos 2017 för att bidra till samhällsnyttan. Insikterna har blivit många sedan dess.

 

– Jag har framförallt lärt mig att även äldre personer är intresserade av teknik och att alla äldre inte är roade av att ha kommunens personal hemma hos sig flera gånger om dagen, säger han och fortsätter:

- Jag har också insett vilken stor utmaning äldreomsorgen står för givet att vi lever allt längre, redan nu är kvalificerad personal en bristande resurs på många håll, välfärdsteknik som Evondos är en del av lösningen för att klara den demografiska utmaningen. 

Berätta lite om dig själv och din roll på Evondos.

- Jag är ansvarig säljare för kommuner i Stockholm, Värmland, Sörmland, Östergötland och Gotland, jag bor och utgår från mitt hemmakontor i Hässelby utanför Stockholm. När jag inte jobbar så gillar jag att röra på mig, jag åker gärna längdskidor eller spelar fotboll, padel eller golf.

Vad tycker du bäst om med ditt arbete?

- Känslan när en ny kommun bestämmer sig för att börja med Evondos eller en befintlig kund utökar sin användning. Det är härligt när vi lyckas med våra försäljningsmål! Lite skämtsamt brukar jag jämföra försäljning med "intellektuell idrott", jag gillar att tävla och bli bedömd utifrån mitt resultat och så fungerar det när man arbetar med försäljning. Men mest gillar jag att det vi håller på med verkligen är en bra sak för alla inblandade, i första hand individen som får en Evondos. Läkemedelsroboten gör dem mer självständiga och piggare och jag är stolt över att kunna bidra till det!

Hur hamnade du här hos oss?

- I botten är jag ekonom med marknadsföring som specialitet. Hela mitt yrkesliv har jag sysslat med försäljning till sjukvården i svenska och internationella företag. Jag har jobbat som säljare, produktchef, nordisk divisionschef och försäljningschef. Huvudsakligen har jag försett sjukvården med förbrukningsmaterial och medicintekniska produkter inriktade mot operation och intensivvård.

- När jag såg annonsen från Evondos 2017 så blev jag intresserad direkt. Jag såg och ser fortfarande inga nackdelar med tjänsten. Den är bra för vårdtagaren, personalen och kommunernas resursnyttjande. Den gör riktig samhällsnytta helt enkelt. Jag sökte jobbet och fick det och det är jag mycket glad för idag, jag stormtrivs med mitt jobb!

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?

- Jag jobbar med uppsökande kontakter i form av besök, telefonsamtal och digitala möten. Jag är med på utställningar, samarbetar med vår marknadsavdelning och skriver inlägg på sociala medier med mera. Jag puffar för vår tjänst helt enkelt! Huvudsakligen har jag kontakt med de kommuner som ännu inte börjat med Evondos, men också en tät dialog med våra befintliga kunder, för att diskutera deras mål med Evondos och för att stötta dem att införa Evondos till alla som skulle ha glädje av en robot, så att kommunen får största möjliga nytta med vår tjänst. 

Vad skulle du vilja hälsa till våra kunder?

- Att jag har den största respekt för er och ert viktiga arbete! Ni ger medmänniskor hjälp och omvårdnad, viktigare arbete kan man inte ha. Jag skulle också vilja be er att i ännu högre grad våga lite på teknik som är bra för era vårdtagare och som avlastar er som jobbar. Som en sjuksköterska en gång sa till mig: "Vi ska ha varma händer där de behövs". 

 

Dela artikeln