Hoppa över navigering

Evondos i nyhetsinslag med finansministern

Kundberättelser | 19.02.2021

"En del av omställningsinvesteringarna ska gå till digitaliseringen.” Det säger finansminister Magdalena Andersson i SVT:s nyhetsprogram Rapport den 18 februari, 2021. I inslaget lyfts Evondos läkemedelsrobot fram som ett gott exempel.

Det finansministern pratar om är EU:s så kallade Corona-återhämtningsfond, ett miljardstöd för att hjälpa Europas länder att komma igen efter pandemin. 

Eskilstuna är en av tio modellkommuner när det gäller välfärdens digitalisering, och ett exempel på det är deras användning av Evondos läkemedelsrobotar. Denna utveckling vill man nu stötta på fler håll i landet.

Samtidigt som digitala hjälpmedel blir vanligare, måste det bli fler som jobbar i äldreomsorgen – inte färre – påpekar Magdalena Andersson.

”Däremot kanske man har tid att ta en kaffe och titta på fotot av det nya barnbarnet.”

Se inslaget här >

Vill du veta mer om hur din kommun kan ta del av de bidrag som finns, kontakta oss för mer information.

Dela artikeln

Mer om detta ämne

Ny rapport: Medicinrobotarna uppfyller alla lagliga krav

Pressmeddelande, Uppdateringar | 06.07.2021

Evondos läkemedelsrobotar uppfyller lagstiftningens starka krav på respekt för den enskildes privatliv, självbestämmande och integritet. Det konstaterar forskaren och juristen Lotta Wendel i en färsk utredning.

Individuellt anpassad Parkinsons-vård med hjälp av artificiell intelligens

Pressmeddelande | 16.03.2021

Evondos satsar mer än någonsin på vidareutveckling av processer och lösningar. Ett aktuellt exempel är AICCELERATE, under ledning av Helsingfors universitetssjukhus. Målet är att skapa medicinska verktyg som med hjälp av artificiell intelligens anpassas till sjukhusmiljöns och patienternas olika behov.

Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Pressmeddelande | 02.03.2021

Den världsledande affärstidningen Financial Times har med medicinteknikföretaget Evondos på sin lista över Europas snabbast växande företag. Listan publiceras årligen i samarbete med undersökningsföretaget Statista Research.