Hoppa över navigering

Evondos i nyhetsinslag med finansministern

Kundberättelser | 19.02.2021

"En del av omställningsinvesteringarna ska gå till digitaliseringen.” Det säger finansminister Magdalena Andersson i SVT:s nyhetsprogram Rapport den 18 februari, 2021. I inslaget lyfts Evondos läkemedelsrobot fram som ett gott exempel.

Det finansministern pratar om är EU:s så kallade Corona-återhämtningsfond, ett miljardstöd för att hjälpa Europas länder att komma igen efter pandemin. 

Eskilstuna är en av tio modellkommuner när det gäller välfärdens digitalisering, och ett exempel på det är deras användning av Evondos läkemedelsrobotar. Denna utveckling vill man nu stötta på fler håll i landet.

Samtidigt som digitala hjälpmedel blir vanligare, måste det bli fler som jobbar i äldreomsorgen – inte färre – påpekar Magdalena Andersson.

”Däremot kanske man har tid att ta en kaffe och titta på fotot av det nya barnbarnet.”

Se inslaget här >

Vill du veta mer om hur din kommun kan ta del av de bidrag som finns, kontakta oss för mer information.

Dela artikeln

Mer om detta ämne

Evondos växlar upp produktionen – anläggningen i Finland dubblerades i år

Pressmeddelande | 21.11.2020

Till skillnad från många andra maskintillverkare producerar Evondos alla produkter på hemmaplan i Norden. Bättre kontroll på produktionskedjan är en av orsakerna, den andra är säkerhet och trivsel. Under hösten har anläggningen utökats väsentligt i Salo i södra Finland.

Checklista för en lyckad implementation

Pressmeddelande | 29.10.2020

Fördelarna med hälsoteknik kommer fram bara genom en framgångsrik implementation. Därför bör implementeringsprocessen planeras och hanteras noggrant. Vi har sammanställt en kort checklista för att säkerställa en framgångsrik implementation av en ny teknologi.

Verdane går in i e-hälsobolaget Evondos för att förbättra hemtjänsten i Norden

Pressmeddelande | 13.05.2020

Det nordeuropeiska tillväxtkapitalbolaget Verdane går in i e-hälsobolaget Evondos, som är marknadsledande i Norden på automatiserade tjänster inom läkemedelsdosering för hemtjänstkunder. Målet är att bli världsledande, och tillsammans med Verdane blir det målet ett steg närmare verklighet.