Hoppa över navigering

Evondos webinar "Läkemedelsrobotar och lagen"

Evenemang, Uppdateringar | 27.08.2021

Sändes tisdag 24/8, se det i efterhand här nedan.

Tack för stort intresse och ett bra webinar, här finner du ytterligare information och kan se webinaret igen. 

- Ett samtal om attityder och rekommenderad tillämpning

Utveckling är viktigt inom alla branscher, ny teknik och nya arbetssätt hjälper oss framåt och jobba smartare. Inom hemsjukvården har det inte minst nu under coronapandemin visat sig vara viktigt att kunna prioritera insatser och minska smittspridningen med hjälp av tekniken.

Ny teknik är oftast bra och hjälper oss framåt och att bli bättre, men det finns ju såklart också många funderingar, så även med Evondos läkemedelsrobotar. Är det säkert? Vad kan och får jag göra? Blir det verkligen enklare för mig som vårdgivare? Hur mycket tid tar det?

I detta seminarie har vi bjudit in Lotta Wendel, jur. kand. och fil. dr. i medicinsk rätt. Hon har gjort en rättsutredning kring medicinrobotar och lagen som finns publicerad här. Vidare förs även en diskussion med Martina Garback kring en undersökning gjord av KANTAR Sifo där djupintervjuer gjorts med medicinskt ansvariga sjuksköterskor runt om i Sverige, både med och utan erfarenhet av Evondos läkemedelsrobotar. Inbjudna är även Elisabeth Lejroth, sjuksköterska och systemadministratör i Arvika kommun och Nathalie Rydelius, undersköterska och systemansvarig som framgångsrikt använder sig av Evondos i sina respektive kommuner. Webinaret modereras av Anders Åkesson, konsult, sjuksköterska och tidigare landstingsråd i Region Skåne. 

Evondos välkomnar dig som MAS, sköterska, utvecklingsledare välfärdsteknik och beslutsfattare i Sveriges kommuner och regioner till detta webinar där komplexiteten i att använda läkemedelsrobotar i förhållande till lagen och attityder gentemot dem kommer att diskuteras. 

Diskutera vidare med varandra och oss på facebook! Läkemedelsrobotar och lagen | Facebook

Se webinaret
Läs Lotta Wendels PM
Se KANTAR Sifo MAS undersökning sammanfattning
Se frågor och svar från webinaret

Dela artikeln