Hoppa över navigering

Kauppalehti har för tionde gångem utsett årets tillväxtföretag: Evondos i sydvästra Finland hade den snabbaste tillväxten 2018

Pressmeddelande | Leena Manner | 22.05.2019

Den finska affärstidningen Kauppalehti arrangerar i maj 2019 sin tionde Tillväxtturné som i år omfattar de fem regionerna Uleåborg, Jyväskylä, Tammerfors, Åbo och Helsingfors och belönar där de företag som haft den största tillväxten. Priset till det ledande tillväxtföretaget i sydvästra Finland går till Evondos Oy, som utvecklat en läkemedelsrobot för hemvårdsorganisationer.

Priset återspeglar Evondos snabba årliga omsättningstillväxt, vilken femfaldigades från 800 000 EUR till 4 miljoner EUR mellan 2016 och 2018. Det motsvarar en genomsnittlig årlig tillväxt på 116 procent under dessa år.

“Priset bekräftar den snabba expansion som vi konsekvent strävat efter genom hårt arbete och målmedvetenhet. Det är ett bevis på att vi har lyckats genomföra en strategi med fokus på snabb tillväxt i de nordiska länderna, samtidigt som vi har flyttat våra prioriteringar från FoU till kommersialisering. En effektiv säljorganisation har varit en särskilt viktig förutsättning för denna tillväxt. Vi har tydliga mål, vi följer upp införandet av vår tjänst och korrigerar snabbt avvikelser”, förklarar vd Eetu Koski.

Evondos siktar på en fortsatt snabb tillväxt

“Vårt mål är att uppnå en årlig tillväxt på över 50 procent under de närmaste åren genom att ge våra kunder marknadens bästa kundupplevelse. Med åren har vi lärt oss att bli partner till våra kunder under tiden de moderniserar sina rutiner och börjar använda ny teknik. Jag tror att det här partnerskapet är en viktig orsak till vår snabba tillväxt”, betonar Koski.

Evondos huvudkontor och produktionsanläggning finns i Salo i sydvästra Finland. Tjänsten är godkänd för att använda den Nyckelflagga som Förbundet för finskt arbete beviljar. Nästan 150 lokala myndigheter i de nordiska länderna har börjat använda tjänsten. För närvarande exporteras läkemedelsroboten och tjänsten till Sverige, Norge och Danmark, men företaget planerar att utöka sin verksamhet till andra länder inom en snar framtid. Exporten står för närvarande för cirka 2/3 av företagets omsättning.

Evondos huvudägare är det norska privatkapitalbolaget Serendipity Partners, Magnus Ehrnrooth, Helene Ehrnrooth och Tradeka-Yhtiöt Oy.

Kontakta nedanstående för mer information:

Eetu Koski, vd, tel. +358 50 513 5373

Dela artikeln