Hoppa över navigering

Rebecka Karlsson: ''Vill att vårdpersonalen kan jobba smartare – inte hårdare''

Medarbetarberättelser | 01.12.2020

”Vilken smart uppfinning. Varför har ingen kommit på det förut?” Den tanken ledde till att Rebecka Karlsson, tidigare undersköterska och kunnig i ledarskapsfrågor, sökte jobb hos Evondos. I dag är hon kundansvarig projektledare stationerad i Uppsala. Vi bad henne berätta lite om sig själv och sitt arbete. 

– Jag är ett energiknippe och det passar min roll här perfekt! Mitt jobb är att stötta våra kunder när de startar igång med vår tjänst, att hjälpa dem med implementeringen och finnas med dem hela vägen. Jag utbildar, följer upp och försöker hjälpa varje kommun att hitta arbetssätt som fungerar för just dem.

Hur hamnade du här hos oss?

– Jag är i grunden undersköterska och har jobbat inom både äldreomsorg och LSS. Sedan har jag studerat bland annat ledarskap och organisation. När jag sökte nytt jobb i samband med flytt kom jag över Evondos platsannons och tänkte – ”Vilken smart uppfinning! Varför har ingen kommit på det förut?” – varpå jag sökte tjänsten. Jag tyckte att det skulle vara så bra för många vårdtagare och även för personalen.

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

– Ingen dag är den andra lik! Vissa dagar sitter jag i telefonsupport, andra dagar reser jag och utbildar baspersonal. Ibland håller jag informationsmöten för enhetschefer, planerare och verksamhetsutvecklare. Det händer att jag står på mässa eller spelar in informationsfilmer, och vissa dagar sitter vi med interna planeringsmöten. 

– Det mest återkommande är att jag stöttar och hjälper kommuner via mail och telefon, planerar och sätter upp mål, hjälper till med frågor och planerar framåt tillsammans. 

Vad tycker du bäst om med ditt arbete? 

– När jag ser och hör hur glada vårdtagarna är över möjligheten att klara sig själva, då blir jag så glad. Att se nyttan och tacksamheten hos både personal och patienter – det gör det så meningsfullt. Sedan gillar jag att vara kreativ och jobba på ett sätt som passar mig. Och att träffa nya människor och lära mig något nytt varje dag. Vi har ett stöttande team som är lätt att trivas i. Jag gillar kombinationen av att resa och att jobba hemma eller på kontoret. Det blir aldrig tråkigt.

Vad skulle du vilja hälsa till våra kunder?

– Att vi finns här för er och vi vill att ni ska känna det. Vi vill hjälpa er att jobba smartare och smidigare, inte hårdare. Jag skulle även vilja tacka för alla underbara möten jag får med er! Ibland stöter man på någon som är skeptisk till vår tjänst och jag tycker att det är bra; man ska ifrågasätta. Det är så man utvecklas och jag har lärt mig så mycket genom diskussioner med er. Tack för det och tack för att ni vågar prova något nytt! 
 
Vill ni diskutera läkemedelsrobotar med Rebecka? Hör gärna av er:
Rebecka Karlsson
070-24 50 367
rebecka.karlsson@evondos.com


 

Dela artikeln