Hoppa över navigering

Evondos med på Financial Times lista över Europas snabbast växande företag

Pressmeddelande | 02.03.2021

Den världsledande affärstidningen Financial Times har med medicinteknikföretaget Evondos på sin lista över Europas snabbast växande företag. Listan publiceras årligen i samarbete med undersökningsföretaget Statista Research.

Financial Times i samarbete med Statista Research har i dag, tisdag 2 mars 2021, publicerat sin FT-1000-lista med Europas tusen snabbast växande företag. Evondos, som grundades i Finland och numera även finns i Sverige och Norge, omnämns i listan på plats 211.

– Vi är stolta över att Evondos räknas till de snabbast växande företagen i Europa. Vi har under de senaste åren fokuserat på kommersialisering och försäljning och därför nått en anmärkningsvärd tillväxt. Flera nordiska föregångarkommuner har valt våra tjänster, mycket tack vare en hög leveranssäkerhet och pålitlighet, säger Eetu Koski, CEO på Evondos Group.

Evondos är ett finskt medicinteknikföretag som grundades 2008. Man erbjuder läkemedelsrobotar som placeras i vårdtagarna egna hem, kopplade till ett fjärrvårdssystem och en rad andra funktioner som stöttar ett självständigt liv hemma.

– Evondos läkemedelsrobot säkerställer att hemsjukvårdens patienter automatiskt får rätt dos i rätt tid. Tjänsten förbättrar läkemedelssäkerheten och stöttar patienternas självständighet. Vår läkemedelsrobotar har delat ut över åtta miljoner doser hittills, berättar Eetu Koski. 

Stor intäktsökning bakom placeringen på Financial Times lista

Brittiska Financial Times är en högt respekterad affärstidning som grundades i London 1888. Detta är femte året i rad som man tillsammans med Statista Research publicerar FT-1000-listan, som visar Europas tusen snabbast växande företag. Listan baseras på årlig tillväxttakt under åren 2016-2019.

Evondos har under de senaste åren haft en stark tillväxt i fråga om intäkter, lönsamhet och antalet anställda. 

– Våra intäkter år 2016 var 871 tusen euro. 2019 nådde vi 7 miljoner euro, vilket var en ökning med 74 procent från året innan, konstaterar Eetu Koski och fortsätter: 

– Vid sidan av en stark tillväxt på intäktssidan har vi pushat vårt rörelseresultat till vinst och det fortsatte även förra året. Förutom det har vi kraftigt ökat antalet medarbetare under 2020. Under detta exceptionella år ökade personalen med 20 procent i jämförelse med 2019 och vi nådde milstolpen med 100 anställda. 

Verdane stöttar Evondos tillväxt framöver

I början på 2020 inledde Evondos samarbetet med tillväxtkapitalbolaget Verdane, som investerar i bolagets fortsatta tillväxt. 

– Verdane är en finansiär som specialiserat sig på att stötta växande teknologiföretag i norra Europa och som hjälper dessa att nå nästa fas i sin internationella expansion, förklarar Eetu Koski. 

– Vi har för avsikt att accelerera vår tillväxt framöver, både när det gäller intäkter och andra mätpunkter. Verdanes investering har stor betydelse för vår fortsatta tillväxt och innebär att vi kan skala upp. Vi är redan marknadsledande i de nordiska länderna och med tack vare partnerskapet med Verdane ser vi fram emot en stark utveckling internationellt, säger Eetu Koski avslutningsvis om företagets framtidsplaner.
 

Dela artikeln