Hoppa över navigering

Verdane går in i e-hälsobolaget Evondos för att förbättra hemtjänsten i Norden

Pressmeddelande | 13.05.2020

SALO/OSLO – Det nordeuropeiska tillväxtkapitalbolaget Verdane går in i e-hälsobolaget Evondos, som är marknadsledande i Norden på automatiserade tjänster inom läkemedelsdosering för hemtjänstkunder. Målet är att bli världsledande, och tillsammans med Verdane blir det målet ett steg närmare verklighet.

Över 200 kommuner och regioner har ingått samarbete med Evondos, som gör läkemedelshanteringen säkrare och ökar möjligheten till ett självständigt liv hemma. Tillsammans med Verdane planerar Evondos nu att utveckla sitt marknadserbjudande och utöka sin position som branschetta även utanför Norden. Målet är att bli världsledande inom automatiserade läkemedelsdoseringstjänster.

"Om mindre tid går åt till läkemedelsdosering blir det mer tid för socialt umgänge när hemtjänsten kommer på besök. Kliniska tester visar att runt 99 procent av alla som använder roboten tar sina mediciner som de ska, samtidigt som äldre med kroniska sjukdomar eller kognitiva nedsättningar får en mer självständig livsstil och därmed högre livskvalitet. Genom att digitalisera läkemedelsdoseringen frigör vi resurser som kan användas till andra delar av välfärden, säger Eetu Koski, vd och koncernchef på Evondos, och tillägger: Vi är i dag marknadsledande i Norden och ska nu växa internationellt i norra Europa med hjälp av Verdane.

Evondos grundades 2007 i finska Salo och har i dag kontor i Finland, Norge, Sverige och Danmark med över 200 kunder inom offentlig sektor. Sammanlagt har bolagets produkter delat ut över fyra miljoner läkemedelsdoser. Bolaget planerar att utveckla sitt marknadserbjudande och kommer att satsa stort på funktioner som ökar användarvänligheten ytterligare både för klienter och vårdpersonal.

Verdanes investeringar i e-hälsosektorn inkluderar Conscriptor, Sveriges största tillhandahållare av medicinska transkriberingstjänster; Max Manus, Skandinaviens största utvecklare av röstigenkänningsmjukvara för medicinsk dokumentation; CRF Health, en tjänsteutvecklare av digitala lösningar för att förenkla globala kliniska tester samt CareTech, en leverantör av larm- och informationssystem till vård- och omsorgssektorn.

"Vi är stolta att slå följe med Nordens bästa team inom automatiserad läkemedelsdosering på den här resan. Evondos tjänster kommer spela en avgörande roll i att förbättra livskvaliteten för hemtjänstkunder och för att frigöra mer tid för patientkontakt under hembesök. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Evondos för att förbättra livet för åldersrika personer runtom norra Europa", säger Henrik Aspén, partner på Verdane.

Investeringen görs av Verdanes Edda-fond.

Om Verdane
Verdane är en specialiserad tillväxtinvesterare som utvecklar nordeuropeiska bolag med internationella tillväxtambitioner. Bolagets vision är att vara Nordeuropas främsta tillväxtpartner. 2003 var Verdane var först i norra Europa att börja med portföljköp av bolag, och 2018 lanserades en kompletterande fondstrategi med rent fokus på direktinvesteringar. Med 18 miljarder kronor i utfäst kapital har Verdanes åtta fonder investerat i över 120 bolag med fokus på tillväxtsektorerna högteknologisk industri, e-handel, mjukvara, energi- och resurseffektivitet och finansiella tjänster. Bolagets över 50 anställda arbetar från kontor i Berlin, Köpenhamn, Helsingfors, London, Oslo och Stockholm.

Hemsida: www.verdane.com

Om Evondos
Evondos är Nordens ledande leverantör av tjänster inom automatiserad läkemedelsdosering. Bolagets unika serviceerbjudande möjliggör påtagliga kvalitets- och kostnadsförbättringar för professionella hemtjänstorganisationer. Evondos tjänst garanterar att farmakoterapin håller hög kvalitet eftersom hemvårdspatienterna alltid får korrekt läkemedel i föreskriven dos vid rätt tidpunkt. Resultatet är förbättrad patientsäkerhet, högre efterlevnad av utskrivna recept och ett mer självständigt liv i hemmet. Marknadserbjudandet bygger på avancerad teknologi och består av en automatiserad robot för läkemedelsdosering som installeras i hemmet, med ett tillhörande molnbaserat kontrollsystem och underhållstjänster. Evondos har i dag 85 anställda i Finland, Sverige, Norge och Danmark, med huvudkvarter och fabrik i Salo, Finland.

Hemsida: www.evondos.com

Dela artikeln