Gå till innehåll
Hem

Vad händer utanför Norden?

Vad händer utanför Norden?

Som du kanske vet är Evondos marknadsledande när det gäller läkemedelsrobotar i Norge, Sverige och Finland. Vi är också på väg in i Danmark – men det är inte allt. Vi tänkte dela med oss av några av de senaste spännande händelserna utanför de mer mogna marknaderna.

I februari inledde Evondos, tillsammans med vår partner Group Mutuam, en pilot på ett serviceboende i Barcelona, Spanien. Det var spännande att få den första feedbacken från de spanska seniorerna. De positiva resultaten från piloten så här långt presenterades vid en panel på Edad & Vida-konferensen i Barcelona för ett par veckor sedan. Eftersom pilotresultatet hittills har varit positivt, både ur vårdorganisationens perspektiv och från slutanvändarna, har man beslutat att hålla piloten igång längre än vad som först var tänkt. Evondos startar också ett pilotprojekt i slutet av januari 2024, tillsammans med Andalusiens regering, där forskningen utförs av universitetet i Malaga.

Och till ett annat land i Europa: Storbritannien. Den här månaden är vi glada över att få starta en pilot med "Anna" (Evondos läkemedelsrobot med videofunktion), tillsammans med Connected Health i Nordirland. Det blir det första landet utanför Norden som använder VideoMed-funktionen för att ringa slutanvändaren på distans i hemmet och göra det möjligt att expediera läkemedel på distans – och för vårdgivaren att observera och stödja läkemedelsintaget.

Island har nu varit kund hos Evondos i över två år. Evondos tjänst säljs genom vår lokala partner Icepharma, ett samarbete som har fungerat mycket bra. Allt började med en pilot med 25 robotar i november 2021. Det blev en sådan succé att i dag kan vi säga att alla utom två regioner på Island är kunder till Evondos för närvarande.

Dela text