Gå till innehåll
Hem

2023 - ett fantastiskt år!

2023 - ett fantastiskt år!

När året nu går mot sitt slut vill jag tacka er och dela med mig av en snabb sammanfattning av 2023. Vi har haft turen att ha haft många år av tillväxt som företag. Vår förväntan för 2023 var att fortsätta den trenden trots den geopolitiska krisen i Europa.

Efter en global pandemi var en sak tydlig: vi är alla vana vid att arbeta på distans. De flesta av våra möten sker i Teams och/eller liknande plattformar. Vård på distans har också banat väg för att bli det nya normala.

Som vi kommunicerade under 2022 erhölls ett lån från Black Rock för internationell tillväxt. Evondos kunde därför expandera till Centraleuropa genom att gå samman med Medido från Nederländerna. Båda företagen grundades på samma idé och syfte: att möjliggöra ett självständigt liv hemma med stöd av säker läkemedelshantering.

Genom att gå samman med fler aktörer kommer Evondos att söka ytterligare expansion för att ta vår innovation och teknik till internationella marknader. Vi vill ytterligare stödja vårdpersonalens dagliga arbete och möjliggöra mer tid för kvalitativ vård där varma händer behövs. Både Evondos och Medido leder innovationen när det gäller säker läkemedelshantering i Europa. Det är något vi vill utöka och föra ut till en bredare befolkning (fler marknader) och människor i behov av säker läkemedelshantering.

Några av höjdpunkterna under året var ett kundprojekt i Barcelona, Spanien, samtidigt som vi öppnade vårt europeiska callcenter i Barcelona. Vår fabrik i Finland har expanderat som en del av vår tillväxt. I dag sysselsätter vi över 100 proffs i vår fabrik i Salo. I Sverige valdes Evondos som förstahandsval i det avancerade segmentet, med potential att betjäna de nästan två miljoner människor som bor i Västra Götalandsregionen i och runt Göteborg.

I Finland har man, parallellt med utmaningarna att hitta kvalificerad vårdpersonal, ändrat sitt vårdstyrningssystem till det nya namnet "välfärdsområdena". Trots de stora förändringarna på systemnivå är vi glada över att se att vårt goda samarbete med våra kunder och partners i Finland fortsätter att vara starkt.

På Evondos tror vi att medarbetarupplevelsen fungerar som en möjliggörare för en förstklassig kundupplevelse. Vi fortsätter att se positiv feedback och kundnöjdhet i de nordiska länderna och Nederländerna. Dessa två indikatorer tillsammans är mycket viktiga när vi går in i 2024.

Vi är stolta över att vara det ledande läkemedelsföretaget och att ha den ledande servicen i Europa. Vi vill också att det ska förbli så. Evondos investerar kraftigt i framtida produktutveckling och som team är vi glada över framtida möjligheter som ligger framför oss i form av nya tekniska lösningar och nya marknader.

I dag kommer tusentals européer att höra Evondos ljud i sina hem som påminner dem om att "det är dags att ta sina mediciner”. Från den nordligaste delen av Finland i Sodankylä till Helsingfors, till Oslo, till Kramfors i Sverige och i Barcelona, Spanien – antingen med VideoMed-assisterad medicin eller på traditionellt sätt.

 

Tack för i år och önskar all lycka till 2024!

Eetu Koski

VD Evondos Group

Dela text