Hoppa över navigering

Arvika firar läkemedelsrobot nummer 50

Kundberättelser | 04.12.2020

Självständiga vårdtagare, säker läkemedelshantering och fler händer där det behövs. Så sammanfattar sjuksköterskan och systemadministratören Elisabeth Lejroth vinsterna med Evondos läkemdelsrobot. Nyligen beställde hon Arvikas femtionde exemplar.

Umeå kommuns 100 läkemedelsrobotar lyfts som inspirerande exempel av SKR

Kundberättelser | 08.10.2020

Sveriges kommuner och regioner (SKR) har åter använt en av Evondos kunder som framgångsrikt exempel på hur vi formar framtidens välfärdsteknik. Denna gång är det Umeå kommun som med sina över 100 läkemedelsrobotar är ett av sju utvecklingsarbeten att inspireras av i SKR:s skrift ”Socialtjänst i förändring”.

Hälften av de svenska modellkommunerna använder Evondos

Kundberättelser | 20.08.2020

SKR har utsett tio modellkommuner i Sverige som är föredömen för andra vad gäller digitalisering och användande av välfärdsteknik inom äldreomsorgen. Hälften av dessa kommuner använder sig av Evondos läkemedelsrobotar – till exempel i Karlstad.

Umeå kommun har över 100 läkemedelsrobotar aktiva

Kundberättelser | 03.06.2020

Minskade kostnader, bättre resursnyttjande och en ökad självständighet för patienterna. Det är bara några av alla fördelar som Umeå kommun har märkt från användningen av Evondos läkemedelsrobotar.

Läkemedelsrobotar till stor hjälp för vårdpersonal under coronapandemin

Kundberättelser | 01.06.2020

Samhällets allra svagaste, de äldre och redan sjuka, drabbas hårdast av coronaviruset. Tack vare Evondos läkemedelsrobotar har flera svenska kommuner kunnat minska smittspridningen genom att låta roboten ge medicin i stället för personal som kommer på besök – ofta flera gånger om dagen.

Läkemedelsrobotar lyfts fram i viktig utredning

Kundberättelser | 04.05.2020

Den särskilda utredaren Peter Larsson lämnade i mars över betänkandet ”Framtidens teknik i omsorgens tjänst” till socialminister Lena Hallengren. Utredningen lyfter bland annat fram användningen av läkemedelsrobotar från Evondos, med exempel från vår nöjda kund Umeå kommun och vårt lyckade pilotprojekt i Södertälje.