Gå till innehåll

Om Evondos

Om oss 

Evondos Group, erbjuder tjänsterna Evondos och Medido läkemedelsrobotar. Vi är det ledande företaget i Europa inom automatisk läkemedelsdispensering. Över 600 vårdorganisationer i Norden och i Nederländerna använder redan våra tjänster och tiotalsmiljoner läkemedelsdoser har delats ut korrekt med hjälp av dem - med en följsamhet på 99 procent och över 800 000 frigjorda arbetsdagar. 

Evondos unika tjänst visar på betydande kvalitets- och kostnadsfördelar för vårdorganisationerna. Tjänsten gör det möjligt för personer i behov av medicinsk behandling att automatiskt få rätt läkemedel i rätt tid och i rätt dos, vilket förbättrar patientsäkerheten och följsamheten och stöder ett självständigt liv hemma.

Tjänsten bygger på avancerad teknik och består av en läkemedelsrobot placeras i vårdtagarens hem, med ett molnbaserat system där vårdorganisationen kan följa händelseförloppet i ett distansvårdssystem. Idag används Evondos tjänst i mer än 600 hemtjänstorganisationer i Norden.

Evondos huvudkontor finns i Finland med dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark och Nederländerna. R&D och produktion för läkemedelsrobotarna finns i Salo, Finland och vår tjänst har beviljats finska Nyckelflaggan från Förbundet för Finländskt Arbete.


Från smarta lösningar till tid för effektivare arbete där tid kan läggas på andra omvårdnadsinsatser

Vi har utvecklat och förbättrat vår tjänst genom åren och utvecklats från en leverantör av välfärdsteknik till en partner för våra kunder i ett förändringsarbete där teknik används i vården och frigör den tid som tidigare spenderades på att administrera läkemedel till att istället kunna lägga den på omvårdnadsinsatser där vårdpersonalens händer behövs. 

"Till följd av långvarigt FoU-arbete var vi mycket – och välförtjänt – stolta över vår egen produkt och dess många fina och unika funktioner, och detta framhöll vi med stolthet i all kommunikation", förklarar Evondos Group VD, Eetu Koski.

"Såhär i efterhand är det lätt att se att det här skrytet var meningslöst eftersom våra kunder inte var intresserade av tekniska funktioner, som i sig själva inte har något egenvärde för dem. Våra kunder vill ha lösningar på sina problem, de vill öka kvaliteten på vården och förbättra verksamheten på ett sätt som säkerställer adekvata vårdtjänster. De tekniska funktionerna är bara ett medel för att uppnå effektivitet", säger han.

Eetu Koski förklarar att den avgörande faktorn för att Evondos ska kunna fungera som partner till sina kunder är att företagets FoU, kundtjänst och tillverkningsverksamhet är väl samordnade och finns under samma tak så att kundernas synpunkter snabbt förmedlas inom företaget och idéer kan tillvaratas och utvecklas.

"Vi är ett litet företag på randen till en snabb tillväxt som har lärt sig att lyssna noga på kunderna och skapa mervärde för dem. Vår ambition är att förbli en smidig och pålitlig partner som kan hjälpa till att lösa morgondagens problem i dag", avslutar Koski.

eetu-koski-evondos

Evondos Group idag — över 30 miljoner korrekt dispenserade doser

Evondos tjänst har levererat över 30 miljoner doser till rätt person, i rätt tid. 

Evondos ägs av det norska privatkapitalbolaget Verdane Styrelseordförande är 

Niklas Savander och VD Eetu Koski M.Sc. 

 

medicine-dispenser-evondos-img-1-1000px

Nyckeltal för Evondos Group

2008

Grundat

41 milj. EUR

Omsättning 2023

+80%

Omsättningstillväxt (Evondos Group YoY)

30+ milj.

Utdelade doser (Evondos Service)

Kontakta oss genom att fylla i formuläret